Föda upp katter

Katter kan vara något av det bästa som finns. Det är ett mysigt sällskapsdjur, som samtidigt klarar sig väldigt bra i sin ensamhet. När den vill ha din uppmärksamhet, så kommer den att visa det genom att lägga sig över tidningen du läser, börja spinna av glädje och ge dig den där blicken som du bara inte kan motstå, eller springa runt och leka med sin favoritleksak i hopp om att du snart tar fram fler leksaker. För dig som vill uppleva ännu fler av dessa stunder eller föra lyckan som katter ger vidare, kan kattuppfödning vara en god idé. Men det kommer såklart med sina för- och nackdelar.

 

Slitage

När du väljer att föda upp katter finns det risk för en del slitage, men det kan det absolut vara Cute tabby kittens sleeping and hugging in a basketvärt. Framförallt kan väggar, dörrar och ytor som katterna gillar att klättra på slitas extra mycket. Om katterna dessutom är utomhus en del av tiden kan det också bli smutsigt, men det finns såklart knep för att hålla hemmet så rent som möjligt. Du kan till exempel välja att ha tapet i ditt hus, och gärna en mönstrad sådan. Då syns både smuts och andra märken betydligt mindre än på en enfärgad vägg. En färgglad tapet piggar också upp en hel del, och gör att både du och dina katter trivs bättre hemma.

Utrymme

För katter är det viktigt att det finns gott om utrymme att röra sig på, särskilt om de endast rör sig inomhus. Detta behöver nödvändigtvis inte betyda att du behöver bo i en stor villa, utan det går även bra att bo i en mindre lägenhet. Fördelen med katter är nämligen att de gärna rör sig i flera dimensioner, på djupet, bredden och höjden. Om du är trångbodd, införskaffa dig ett klätterträd eller -möbel för din katt. Detta blir särskilt viktigt om du vill föda upp katter, eftersom det så blir flera stycken på samma yta.

När du föder upp katter, se också till att ha utrymmen där katterna kan få vara i fred, särskilt i början. Det kan vara i en enkel papplåda, eller en mysig korg med filtar. Det skapar en säker miljö från start.

ADD YOUR COMMENT

textured