Katter som krafsar på dörren

Om du är en van kattuppfödare har du troligtvis fått uppleva katter som krafsar på dörren. Att en katt krafsar på innerdörren kan ha flera orsaker, men beror vanligtvis på att det är en stängd dörr som katten vill att du ska öppna. Den kan t.ex. krafsa på sovrumsdörren för att få komma in till dig på morgonen, men den kan också krafsa på badrumsdörren eller vilken annan innerdörr som helst.

Även om krafsande kan låta oskyldigt kan det orsaka en hel del problem. Till att börja med kan det störa dig, t.ex. på morgonen när du vill sova eller när du vill vara på toaletten i fred. En annan nackdel är att kattens vassa klor kan orsaka skador på dörren som blir svåra att bli av med.

Så löser du problemet

Det finns flera sätt att gå tillväga för att få din katt att sluta krafsa på dörren. Har dina dörrar blivit riktigt fula och förstörda rekommenderar vi att du byter dina innerdörrar till nya och fina alternativ. Nya innerdörrar kommer få ditt hem att se mycket trevligare ut, samtidigt som du kan måttbeställa efter just dina unika behov och önskemål. Observera att du dock bör byta innerdörrar efter att du har fått bukt med din krafsande katt.

Katter krafsar som sagt av en anledning och om du kan ta reda på anledningen kommer du också att hitta lösningen. Är din katt hungrig och vill att du kommer upp? En automatisk kattmatare kan vara lösningen. Är badrumsdörren stängd så katten inte kan gå på toaletten? Fixa en kattdörr eller se till att dörren alltid står lite på glänt. Vissa katter krafsar för att de känner sig osäkra eller otrygga i sitt revir. Då kan du behöva göra om vid kattens sovplats.

I extrema fall, där det inte finns någon riktig anledning, kan du behöva sätta upp ett skydd för att förhindra att katten skadar dörren.

ADD YOUR COMMENT

textured