Inred för kattuppfödningen och dig själv

När du har kattuppfödning blir en del av hemmet inrett med fokus på katterna, men resten av hemmet kan du inreda med dig själv i åtanke först. För att göra det hemtrevligt för både dig och katterna är det viktigt att prioritera bådas trivsel, inomhus såväl som utomhus. Det är dock inte alltid den personliga stilen och kattungarnas behov, önskningar och säkerhetskrav går i samma linje. Hur stor del av hemmet som tillägnas kattuppfödningen är troligen ytterst individuellt, men den delen behöver givetvis både kattsäkras och göras så stimulerande och trevlig som möjligt ur en katts perspektiv.

Visst kompromissande på den egna stilen kan ibland behövas där katterna och kattungarna vistas. Många dekorationer och växter blir snabbt byten och en säkerhetsrisk för katterna. Något som behövs i alla rum är antingen en snygg väggfärg eller en fototapet med motiv för barnrummet eller hallen som kan göra en stor skillnad för helhetsintrycket. En fototapet kan även vara en bra idé om du inte vill ha så mycket upphängt på väggarna, då tapeten dekorerar gott och väl på egen hand. Kan du då inte ha växter kan du kanske ha en fondvägg med en fototapet med träd eller en tropisk skog som motiv.

En stor Catio för utomhusmys

Många katter trivs med viss utevistelse, även om vissa kattraser passar bättre som innekatter än andra. Det finns olika sorters catios (uteplatser för katter) som kan byggas hemma. De mindre varianterna är smidiga om man bara vill att katterna ska kunna ta sig ut och andas in den friska luften och se vad som händer utomhus. Men har du en stor trädgård kan det vara skönt att själv ta altandörren ut och sitta i den friska luften tillsammans med katterna. Med en catio stor nog för att rymma något bekvämt för dig att sitta på, kan ni umgås tillsammans utomhus utan risken att katterna rymmer eller kommer i kontakt med vilda djur. Har du byggfärdigheterna själv finns det gör det själv-instruktioner online, annars kan det vara värt att anlita någon till bygget.

ADD YOUR COMMENT

textured