Katt och semester

Ditt barn kanske grät och grät för att få en katt, eller du tänkte att det skulle vara mysigt att ha någon som värmer fötterna och famnen under kalla vinterdagar. Det händer oftare än man kan tro att folk skaffar katter av diverse anledningar. Men sen då, vad händer när det vardagliga livet knackar på dörren?

Vardagen

Katter kan ge mer jobb än man kan tänka sig även om de är mer självständiga än hundar. I själva verket ger de ofta mer jobb än en fågel eller ödla. Speciellt när barnet som ville ha katten inte tycker att det är kul att rensa i lådan. Ett par tips för att få barnen att ta bättre hand om katten kan du hitta här. Men även för oss vuxna kan det vara svårt att hitta tid för katten med allt som händer omkring oss. Ibland kan det dessutom bli dyrt om man har otur med både veterinären och allt vad det innebär. Ett alternativ är att ta lite hjälp längs vägen. Hos https://www.capcito.com kan du få hjälp med det ekonomiska om du har oturen att något händer med din katt.

Kattdagis?

Även om katten som sagt inte är lika beroende av människan som hunden är finns alltid alternativet att lämna din katt på ett ”dagis” där katten kan vara med andra katter och få uppmärksamhet. Du behöver då inte känna dig orolig för att du lämnade katten hemma hela dagen. Hos Eniro kan du hitta ett urval av olika företag som erbjuder den här tjänsten. Kanske låter det lite knasigt men det är vanligare än man kan tro. Din katt kan vara social med andra katter och om den har något otrevligt beteende kan du be om att den ska tränas för att bli en bättre katt för dig och familjen.

Även om katten är bra för barnen för att lära dem ansvar och ta hand om någon annan, kan det bli svårt ibland att veta hur man ska göra. Ibland åker man på semester och vad händer då med katten? Katten klarar sig inte ensam mer är någon dag och ibland kan det vara svårt att hitta en granne eller vän som kan komma hem och vattna blommorna och ta hand om katten på samma gång. Varför inte ta med dig din katt på en semester som varken du eller katten kommer att glömma på många år. Även om det finns mycket att tänka på och planera såsom koppel, föda, ställe att vara på, transport etc. finns det många tips att hitta och använd sunt förnuft, om du inte tycker om det så gör din katt inte det heller. Ge äventyret ett försök, har du barn blir upplevelsen bara ännu bättre.

ADD YOUR COMMENT

textured