Kattleksaker du kan göra själv

Vi lägger ner allt mer pengar på våra husdjur. Fast det behöver inte vara så dyrt att ha katt. Se bara till att ge katten bra mat och skaffa en försäkring så kan du fixa leksakerna av material du har hemma. Särskilt viktigt är det att katten aktiveras om det är en innekatt. Katter som är utomhus behöver i stort sett aldrig leksaker när den är inne. Men eftersom allt fler bor i lägenhet i städerna behöver katterna stimuleras. Det finns klassiska leksaker du kan göra själv. Knyt papper eller en fjäder i ett snöre så katten får jaga den. En enkel typ av aktivitet som motverkar fetma.

Problem med feta katter

Ditt feta husdjur kommer inte att vinna någon skönhetstävling för katter. Fast det är det minsta problemet som fetma innebär. Precis som med oss människor så får katten flera sjukdomar till följd av fetma. Ditt husdjur kan få allt från diabetes och problem med hjärtat till ledproblem. Dessa sjukdomar kan i värsta fall innebära medicinering för resten av de nio liven. Det är lätt att ge katten för mycket mat eftersom den ständigt verkar hungrig. Se till att ge din katt bra mat och foder som är anpassad efter kattens livsstil och ålder. Förutom fetman får din katt sämre humör och kan få svårt att hålla sig ren. Aktivera därför din katt.

Lätta leksaker att tillverka

En av de roligaste och enklaste leksakerna är att forma aluminiumfolie till en boll. Mer praktiskt än papper i ett snöre eftersom du inte behöver dra bollen. Katten jagar själv bollen och slår iväg den. En annan enkel leksak är att använda en laserpenna på en vägg. Vissa personer säger att detta inte är en bra leksak eftersom katten aldrig får tag i lasern. Trots detta verkar de flesta katter tycka lasern är rolig att jaga. Tänk bara på att tapeterna kan gå sönder och att aldrig peka lasern i kattens ögon. Du kan även göra en aktiveringsbräda till katten. Ta en äggkartong och göm godbitar i håligheterna så katten får fiska upp dem. Låt kreativiteten flöda.

 

ADD YOUR COMMENT

textured