Kattutställningar

Inom kattvärlden finns det en hel del tävlingar. Bland annat finns kattutställningar, där din katt bedöms utifrån olika kriterier. Man kan likställa det med en skönhetstävling, eftersom de olika kriterierna ofta handlar om utseende, välmående och beteende.

Cornish Rex cat, 7 months old, sitting next to prize in front of white background

Att vara med i en kattutställning kan ge dig mycket som kattuppfödare. Dels träffar du många människor som är intresserade inom området, som kan lära dig nya saker, men som också kan vara potentiella kunder för dina framtida kattungar. Presterar dina katter väl i tävlingar som dessa, stärker det självklart ditt varumärke. En sak att tänka på är att många människor som funderar på att skaffa katt åker till de här utställningarna, så det är viktigt att du visar upp både dina och din katts bästa sidor.

Men att åka på kattutställningar och andra tävlingar är självklart inte bara ett sätt för dig att få nya kunder och kontakter för din verksamhet, utan även ett socialt event där du får umgås, skratta och prata med personer som delar ditt engagemang. Det är fantastiskt att se hur gemensamma intressen kan föra samman människor!

Det finns många olika utställningsklasser inom kattutställning. De delas upp utifrån kattens ålder, renrasighet, tidigare titlar och så vidare. Kattutställningar finns över hela världen, så det finns många möjligheter att göra karriär tillsammans med din katt. Ju bättre placeringar och ju mer prestigefulla tävlingar dina katter och katter du fött upp får, desto mer ansedd kommer din kattuppfödning att bli, och ju fler kunder kan du få. Om du väljer att sälja katter, är det därför bra att hålla kontakten med de nya ägarna för att se hur det går för katten.

Precis som med alla andra tävlingsområden, så finns det större och mindre tävlingar även inom kattutställning, och det händer att även de stora kommer till Sverige. I oktober 2015 hölls världens största kattutställning i Malmö, en fantastisk tillställning i Malmömässan. Här fanns hela 44 raser presenterade, och det lockade många besökare, både stora som små. I just den här utställningen bedömdes katterna utefter en idealbild över hur katten bör se ut enligt rasen.

ADD YOUR COMMENT

textured