Utekatternas risker

Har man katt och inte bor mitt i staden eller nära stora bilvägar, går det utmärkt att ha en utekatt som kan gå ut och in som den vill. Man måste dock vara medveten om att en utekatt löper betydligt fler risker än en innekatt. Vill det sig illa kan katten bestämma sig för att inte komma hem igen, men katten kan öven ramla och slå sig mycket illa. Utöver detta löper den större risker för att bli skadad, påkörd eller instängd.

Kattplågare härjar runt om i landet

Nuförtiden finns det människor som tycks njuta av att se katter och deras ägare plågas. Så var det till exempel när en katt fick huvudet avhugget. Det har på senaste tid kommit allt fler larm om att utekatter försvunnit och i många av dessa fall har katterna sedan hittats, brutalt torterade och dödade. Detta är en risk man som ägare till en utekatt måste vara medveten om. Katten kan också bli påkörd av en bil och sedan bli liggande. Har man tur kan någon vänlig själ hitta katten och ta den till veterinär om den fortfarande lever, alternativt lägga ut en efterlysning efter kattens ägare. Tyvärr blir dock många ägare till utekatter lämnade i ovisshet om kattens öde.

Problem med utekatter

Om man har en utekatt är det inte bara alla risker man måste tänka på, det kan också bli så att katten kan förstöra något i sin omgivning. Om katten klöser på fasad eller tapet kanske man behöver anlita målare stockholm för att åtgärda de skador som katten orsakat, vilket kan bli dyrt för kattägaren. En kattägare som har sin katt ute dygnet runt, kan också råka ut för problemet att grannar börjar klaga på att katten lämnar sina behov i deras trädgårdsland, blomkrukor eller möbler. I längden kan detta bli jobbigt för alla parter och ibland kan det vara bättre att skola om sin utekatt till innekatt och endast gå ut med den i koppel.

ADD YOUR COMMENT

textured